Datuk Mazidah Zakaria - Majlis Daerah Kinta, .
Berasal dari Perak. Beliau pernah bertugas sebagai pensyarah di Universiti Malaya, Kuala Lumpur sehingga tahun 1985. Beliau dilantik sebagai Senator Dewan Negara Malaysia dari 15 Februari 1986 sehingga Oktober 1990. Selain bidang pendidikan dan politik, beliau juga terlibat dalam bidang perniagaan dengan pernah memegang jawatan sebagai Pengarah Urban Development Authority (UDA) dan Pengerusi Sungei Wang Plaza Sdn Bhd