Tan Sri Michelle Yeoh Choo-Kheng - Majlis Daerah Kinta, .
Dilahirkan pada 6 Ogos 1962 di Ipoh ialah seorang penyanyi dan pelakon Malaysia yang tinggal di Hong Kong. Beliau telah dipilih oleh Majalah People sebagai salah seorang daripada 50 wanita paling cantik di dunia pada 1997.