Belajar Daripada Idea yang Gagal : Alat dan Penciptaan - MORRIS, Neil (Daripada Kegagalan kepada Kejayaan!, 2015)
Pernahkah anda tertanya-tanya di manakah silapnya apabila suatu penciptaan dan penemuan itu menemui kegagalan yang luar biasa? Apakah yang telah dipelajari daripada pengalaman sebegini? Apabila sesebuah bangunan atau binaan gagal, akibatnya boleh membawa bencana. Buku ini memaparkan beberapa idea dan ciptaan yang gagal sepenuhnya, serta ciptaan lain yang terbukti berjaya dalam jangka panjang. Ketahui idea perabot konkrit Thomas Edison, minat sementara terhadap pakaian kertas, kegagalan peti ais berinternet, dan pelbagai lagi alat yang menakjubkan.